Een BMW F 702 R zou er zo kunnen uitzien

De verkoopcijfers spreken voor zich: hoewel we van grote motorfietsen houden, zou het idee van een leuke, maar gemakkelijk te hanteren sportmotor weleens een schot in de roos kunnen zijn. Met dit in gedachten stelde ontwerper Oberdan Bezzi zich een hypothetische BMW F 702 R voor, naar het voorbeeld van de Aprilia RS 660 en Yamaha R7. Het idee, legt de ontwerper uit, vloeit voort uit het recente succes van die twee sportmotoren: het creëren van een motor die leuk is om te rijden, meer dan voldoende vermogen heeft, maar ook eenvoudig te besturen is en dus goed bruikbaar is in het dagelijks verkeer. De ingrediënten van het recept zijn gemakkelijk te begrijpen: het uiterlijk van een sportmotor, een motorblok met lage cilinderinhoud en een superbike-onderstel.

Lees het volledige artikel via motornieuws.be