Incoming: Triumph toont definitief prototype van z’n elektrische TE-1 en start tests!

In tijden waarin er op politiek vlak opnieuw een Koude Oorlog lijkt te sluimeren, is er al even een Stille Oorlog aan de gang tussen de motormerken: de strijd om de elektrische motormarkt. Na enkele pioniers zoals Zero en Energica, zijn ook de A-merken vol in een elektrische kramp geschoten. Ook over het Kanaal wordt al even duchtig aan de weg getimmerd. Triumph teasede eerder al met renders van z’n eerste elektrische conceptmotor, maar nu krijgt ‘Project TE-1‘ ook definitief een gezicht. Eentje dat verduiveld veel aan de huidige Speed Triple doet denken. En daar zijn we beslist niet rouwig om! De Britten geven overigens mee dat de testfase inmiddels volop aan de gang is. In stilte, dat – eh – spreekt.

Lees het volledige artikel via motornieuws.be